Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
2 łyżeczki imbiru, pęczek szczypiorku, szczypt ostrej papryki, sól, pieprz
Sos curry
2 dymki, winne jabłko, szklanka śmietanki, 2-3 łyżeczki curry, łyżka masła, sól, pieprz
Z włoszczyzny, wina, 1/2 szklanki wody i przypraw ugotować wywar. Odcedzić.
Warzywa na farsz oczyścić, ewentualnie posiekać z czosnkiem i podsmażyć na maśle. Kajzerkę zalać ciepłym mlekiem, zmiksować. Wymieszać z jajkiem, warzywami i posiekaną natką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rybę opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Posolić na zewnątrz i od środka. Napełnić farszem, zszyć. Zalać wywarem, przykryć i piec 20 minut w rozgrzanym do 210oC piekarniku.
Obrane ze skórki i pokrojone pomidory skropić
2 łyżeczki imbiru, pęczek szczypiorku, szczypt ostrej papryki, sól, pieprz<br>Sos curry<br>2 dymki, winne jabłko, szklanka śmietanki, 2-3 łyżeczki curry, łyżka masła, sól, pieprz<br>Z włoszczyzny, wina, 1/2 szklanki wody i przypraw ugotować wywar. Odcedzić.<br>Warzywa na farsz oczyścić, ewentualnie posiekać z czosnkiem i podsmażyć na maśle. Kajzerkę zalać ciepłym mlekiem, zmiksować. Wymieszać z jajkiem, warzywami i posiekaną natką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Rybę opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Posolić na zewnątrz i od środka. Napełnić farszem, zszyć. Zalać wywarem, przykryć i piec 20 minut w rozgrzanym do 210oC piekarniku.<br>Obrane ze skórki i pokrojone pomidory skropić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego