Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
jeszcze ok. 10 min. cebulę drobno posiekać, zrumienić na oleju, zmieszać z mąką i podsmażyć - ciągle mieszając, do jasnozłotego koloru mąki. Rozprowadzić wywarem z grzybów i połączyć z kapustą. Przyprawić do smaku przyprawą do bigosu i potraw z kapusty.

KAMIS Życie ze smakiem!

Sprawdzone przepisy na smaczną i aromatyczną Wigilię

Karp pieczony w cebuli
dla 8 osób

Przygotowanie:
Sprawione karpie natrzeć od środka czosnkiem, przyprawą do ryb, skropić sokiem z 2 cytryn, oprószyć pieprzem. Cebule pokroić w cienkie plasterki i włożyć do środka. Wszystko kropić olejem. Przykryć i odstawić na 1 dobę do lodówki. Karpie z cebulą ułożyć w brytfannie,, polać
jeszcze ok. 10 min. cebulę drobno posiekać, zrumienić na oleju, zmieszać z mąką i podsmażyć - ciągle mieszając, do jasnozłotego koloru mąki. Rozprowadzić wywarem z grzybów i połączyć z kapustą. Przyprawić do smaku przyprawą do bigosu i potraw z kapusty.<br><br>&lt;name type="org"&gt;KAMIS&lt;/&gt; Życie ze smakiem!<br>&lt;gap&gt;<br>Sprawdzone przepisy na smaczną i aromatyczną Wigilię<br><br>&lt;tit&gt;Karp pieczony w cebuli<br>dla 8 osób&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;tit&gt;Przygotowanie&lt;/&gt;:<br>Sprawione karpie natrzeć od środka czosnkiem, przyprawą do ryb, skropić sokiem z 2 cytryn, oprószyć pieprzem. Cebule pokroić w cienkie plasterki i włożyć do środka. Wszystko kropić olejem. Przykryć i odstawić na 1 dobę do lodówki. Karpie z cebulą ułożyć w brytfannie,, polać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego