Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
zdejmij z ogni i odstaw, by ostygł.
Pomarańcze owiń w folię aluminiową. Ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj z masą pomarańczową. Napełnij nią wydrążone owoce i ułóż na płaskiej blasze. Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut. Gdy suflet będzie gotowy, posyp go przez sitko cukrem pudrem.
Pomarańcze napełnione masą możesz przygotować wcześniej i przechować w zamrażarce. Potem wystarczy je tylko włożyć (bez rozmrażania) do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Suflet podniesie się i upiecze.
RADA: suflet pomarańczowy możesz udekorować zmielonymi orzechami włoskimi, rodzynkami lub płatkami migdałów.

RYBY
RYBA PO GRECKU

400 g filetów z dowolnej ryby,
0
zdejmij z ogni i odstaw, by ostygł.<br>Pomarańcze owiń w folię aluminiową. Ubij białka na sztywną pianę i wymieszaj z masą pomarańczową. Napełnij nią wydrążone owoce i ułóż na płaskiej blasze. Blachę wstaw do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut. Gdy suflet będzie gotowy, posyp go przez sitko cukrem pudrem.<br>Pomarańcze napełnione masą możesz przygotować wcześniej i przechować w zamrażarce. Potem wystarczy je tylko włożyć (bez rozmrażania) do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Suflet podniesie się i upiecze.<br>RADA: suflet pomarańczowy możesz udekorować zmielonymi orzechami włoskimi, rodzynkami lub płatkami migdałów.<br>&lt;gap&gt;<br>RYBY<br>RYBA PO GRECKU<br>&lt;gap&gt;<br>400 g filetów z dowolnej ryby,<br>0
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego