Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
wymieszać z jogurtem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Liście sałaty dokładnie umyć, osączyć i porwać na mniejsze kawałki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w słupki. Ogórek umyć, przekroić wzdłuż na pół, oczyścić z pestek i pokroić w plastry. Sałatę wymieszać z warzywami, ułożyć dekoracyjnie na talerzach i polać sosem.

Szynka z sosem tatarskim

30 plasterków szynki wędzonej gotowanej (70 dag), 30 plasterków szynki parmeńskiej lub dowolnej suszonej wędliny (50 dag); do przybrania: gałązki natki pietruszki

SOS

1 słoik ogórków konserwowych (25 dag), 1 słoik pieczarek marynowanych (28 dag), 2
wymieszać z jogurtem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Liście sałaty dokładnie umyć, osączyć i porwać na mniejsze kawałki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w słupki. Ogórek umyć, przekroić wzdłuż na pół, oczyścić z pestek i pokroić w plastry. Sałatę wymieszać z warzywami, ułożyć dekoracyjnie na talerzach i polać sosem.<br><br>&lt;tit&gt;Szynka z sosem tatarskim&lt;/&gt;<br><br>30 plasterków szynki wędzonej gotowanej (70 dag), 30 plasterków szynki parmeńskiej lub dowolnej suszonej wędliny (50 dag); do przybrania: gałązki natki pietruszki<br><br>&lt;tit&gt;SOS&lt;/&gt;<br><br>1 słoik ogórków konserwowych (25 dag), 1 słoik pieczarek marynowanych (28 dag), 2
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego