Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
jego smażenia używa się dużej patelni z grubym dnem, którą można tez wstawić do piekarnika, albo dwóch patelni, jeżeli trzeba przygotować potrawę dla więcej niż trzech osób.

15 g masła
3 żółtka
25 g (2 płaskie łyżki) cukru
4 białka
2 łyżki dżemu z kwaskowatych owoców
cukier puder do posypania
Szef kuchni radzi
Kiedy wyjmiesz omlet z piekarnika, posyp go cukrem pudrem. Potem ogrzej lekko widelec i narysuj nim równoległe linie w cukrze pudrze na wierzchu omletu.
1 Piekarnik rozgrzać do temp. 180oC. Masło rozpuścić na dużej patelni z grubym dnem. Żółtka utrzeć z cukrem w dużej misce, tak aby uzyskać kremową
jego smażenia używa się dużej patelni z grubym dnem, którą można tez wstawić do piekarnika, albo dwóch patelni, jeżeli trzeba przygotować potrawę dla więcej niż trzech osób.<br>&lt;gap&gt;<br>15 g masła<br>3 żółtka<br>25 g (2 płaskie łyżki) cukru<br>4 białka<br>2 łyżki dżemu z kwaskowatych owoców <br>cukier puder do posypania<br>Szef kuchni radzi<br>Kiedy wyjmiesz omlet z piekarnika, posyp go cukrem pudrem. Potem ogrzej lekko widelec i narysuj nim równoległe linie w cukrze pudrze na wierzchu omletu.<br>1 Piekarnik rozgrzać do temp. 180oC. Masło rozpuścić na dużej patelni z grubym dnem. Żółtka utrzeć z cukrem w dużej misce, tak aby uzyskać kremową
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego