baraniny,<br>1 kg białej kapusty,<br>4 cebule,<br>0,8 kg pomidorów,<br>3 ząbki czosnku,<br>1 papryczka chili,<br>mielony czarny pieprz,<br>sól,<br>szczypiorek,<br>zielenina<br>Z kapusty usuń wierzchnie liście i głąb,. Opłukaną kapustę poszatkuj lub drobno posiekaj ostrym nożem, przełóż do miski, posyp solą, przykryj i odstaw na 5-10 minut. Wygnieć kapustę rękami, by była miękka i odciśnij z soku. Umyj pomidory, sparz wrzątkiem , obierz ze skórki i pokrój je w kostkę. Przełóż do rondelka, dodaj niewielką ilość wody i duś pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut. Po zdjęciu z ognia przetrzyj pomidory przez sito lub zmiksuj.<br>Kawałek baraniny