lub paski, zalać gorącym rosołem, gotować 2-3 min i zmiksować. Wlać brandy, przyprawić pieprzem i, jeśli trzeba, solą.<br>Przygotować grzanki: brytfannę wysmarować masłem. Bułkę pokroić na kromki, z jednej strony posmarować je masłem i serkiem, ułożyć w brytfannie i zapiekać 15 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.<br>Zupę podgrzać. Do talerzy rozłożyć ryż, różyczki brokułów, posypać paskami migdałów i wlać zupę. Podawać z ciepłymi grzankami.<br>(4 porcje)<br><br><tit1>Sałatka z makaronem</tit1><br>2 szklanki ugotowanego makaronu muszelek, 15 dag szynki wędzonej, 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę pieczeni wołowej, 2 czerwone marynowane papryki, 1 ogórek konserwowy (10 dag), 1 słoik