Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
groszku,
duży korzeń selera,
2 łyżki stołowe soku z cytryny,
żelatyna,
zielenina,
sól,
2-2,5 szklanki bulionu,
ugotowane n twardo jajko,
pomidor
Kalafiora ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Szybciej się ugotuje, jeśli wcześniej podzielisz go na mniejsze różyczki. Obraną marchewkę i seler również ugotuj i ostudzone obierz, a następnie pokrój w niewielkie kawałki. jarzyny będą ładnie wyglądać, jeśli specjalnym nożykiem wykroisz z nich fantazyjne, dekoracyjne kształty. Ugotuj bulion z chudej wołowiny, ale równie dobrze możesz przygotować bulion z kostki. Żelatynę zalej wodą, wymieszaj i pozostaw do napęcznienia. Dodaj do bulionu sok z cytryny i żelatynę, podgrzewaj na małym
groszku, <br>duży korzeń selera,<br>2 łyżki stołowe soku z cytryny,<br>żelatyna,<br>zielenina,<br>sól,<br>2-2,5 szklanki bulionu,<br>ugotowane n twardo jajko,<br>pomidor<br>Kalafiora ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Szybciej się ugotuje, jeśli wcześniej podzielisz go na mniejsze różyczki. Obraną marchewkę i seler również ugotuj i ostudzone obierz, a następnie pokrój w niewielkie kawałki. jarzyny będą ładnie wyglądać, jeśli specjalnym nożykiem wykroisz z nich fantazyjne, dekoracyjne kształty. Ugotuj bulion z chudej wołowiny, ale równie dobrze możesz przygotować bulion z kostki. Żelatynę zalej wodą, wymieszaj i pozostaw do napęcznienia. Dodaj do bulionu sok z cytryny i żelatynę, podgrzewaj na małym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego