Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 47
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
nieostrożna obsługa drewnianego grilla. Nieostrożny właściciel miał podwójnego pecha - pożar wybuchł w czasie, kiedy w lokalu przebywali kontrolerzy z Urzędu Skarbowego. Na szczęście - jak powiedział kpt. Kowalcze - pracownice lokalu zareagowały szybko i we właściwy sposób. Wyłączyły prąd, co uniemożliwiło przedostanie się ognia w głąb budynku oraz zabezpieczyły stojące po sąsiedzku butle gazowe i natychmiast wezwały straż pożarną. Strażacy mieli trudną akcję. Spore zadymienie zmusiło ich do pracy w aparatach powietrznych. Powodem powstania ognia - zdaniem strażaków - było niewłaściwe użytkowanie grilla. Zbierające się w drewnianym okapie sadze i tłuszcz z bardzo smacznych notabene golonek, to prawdziwie łatwopalny materiał. Właściciel już po poprzednim pożarze
nieostrożna obsługa drewnianego grilla. Nieostrożny właściciel miał podwójnego pecha - pożar wybuchł w czasie, kiedy w lokalu przebywali kontrolerzy z Urzędu Skarbowego. Na szczęście - jak powiedział kpt. Kowalcze - pracownice lokalu zareagowały szybko i we właściwy sposób. Wyłączyły prąd, co uniemożliwiło przedostanie się ognia w głąb budynku oraz zabezpieczyły stojące po sąsiedzku butle gazowe i natychmiast wezwały straż pożarną. Strażacy mieli trudną akcję. Spore zadymienie zmusiło ich do pracy w aparatach powietrznych. Powodem powstania ognia - zdaniem strażaków - było niewłaściwe użytkowanie grilla. Zbierające się w drewnianym okapie sadze i tłuszcz z bardzo smacznych notabene golonek, to prawdziwie łatwopalny materiał. Właściciel już po poprzednim pożarze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego