wykałaczką, ozdobić listkiem natki.<br><br><tit>Kurczak w warzywach</><br><gap><br>Mięso opłukać, podzielić na 4 części, ziemniaki i marchewkę umyć, obrać, opłukać, ziemniaki pokroić na dużą kostkę, marchew na grube słupki, brukselkę oczyścić z obeschniętych i zwiędniętych listków, opłukać, mięso zlać zimną wodą, zagotować, łyżką cedzakową zdjąć szumowinę, dodać trochę soli, wrzucić warzywa, całość gotować do czasu, ż warzywa będą półmiękkie, mięso i warzywa wyjąć z wywaru, osączyć, podawać z sosem przygotowanym ze śmietany wymieszanej z chrzanem, posypać listkami natką pietruszki.</><br><br><div type="advert" sub="food"><br><tit>DOBRE RADY</><br><br><tit>PRZEKĄSKA</><br><tit>NADZIEWANA BUŁKA</><br><gap><br>Z weki (ale nie bagietki) odetnij piętki z obu stron i ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, wydrąż miąższ