Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
aby przykryła cebulki.
Gotować do tej pory, aż woda wyparuje, a cebulki zrumienią się.
Tak samo zrumienić 4 marchwie z oliwą, cukrem, solą i pieprzem.
Podawać na półmisku z ryżem.
Na ryż wyłożyć uduszone mięso, pokrojone w dużą kostkę, a na nie glazurowane warzywa.

Mostek cielęcy faszerowany
1 kg mostka cielęcego, 1/2 kg cukini
60 g selera, 60 g marchwi, 4 kromki bułki
4 łyżki stołowe tartego sera, 3 jajka
8 łyżek stołowych oliwy Carbonell
1 szklanka białego wina, 1 ząbek czosnku
rozmaryn, szałwia, tymianek
natka pietruszki, sól, pieprz
Mięso naciąć wzdłuż mostka tak, aby powstała kieszeń, którą można napełnić
aby przykryła cebulki.<br>Gotować do tej pory, aż woda wyparuje, a cebulki zrumienią się.<br>Tak samo zrumienić 4 marchwie z oliwą, cukrem, solą i pieprzem.<br>Podawać na półmisku z ryżem.<br>Na ryż wyłożyć uduszone mięso, pokrojone w dużą kostkę, a na nie glazurowane warzywa.<br><br>&lt;tit&gt;Mostek cielęcy faszerowany&lt;/&gt;<br>1 kg mostka cielęcego, 1/2 kg cukini<br>60 g selera, 60 g marchwi, 4 kromki bułki<br>4 łyżki stołowe tartego sera, 3 jajka <br>8 łyżek stołowych oliwy &lt;name type="prod"&gt;Carbonell&lt;/&gt;<br>1 szklanka białego wina, 1 ząbek czosnku<br>rozmaryn, szałwia, tymianek<br>natka pietruszki, sól, pieprz<br>Mięso naciąć wzdłuż mostka tak, aby powstała kieszeń, którą można napełnić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego