Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
łyżki białego octu winnego 6-procentowego, 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, 2 łyżki grubo posiekanego koperku, 1 łyżeczka suszonej bazylii, szczypta cukru pudru, sól, biały pieprz Sałatę podzielić na liście, oczyścić, umyć, osuszyć. Mule osączyć z zalewy.
Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem, koperkiem, skórką z cytryny, bazylią, cukrem pudrem, pieprzem i solą.
Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w cienkie paski i skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać i pokroić w talarki, a następnie rozdzielić na pojedyncze pierścienie.
Sałatę rozłożyć na talerzu, ułożyć awokado i skropić przygotowanym sosem. Rozłożyć
łyżki białego octu winnego 6-procentowego, 1/2 łyżeczki skórki otartej z cytryny, 2 łyżki grubo posiekanego koperku, 1 łyżeczka suszonej bazylii, szczypta cukru pudru, sól, biały pieprz Sałatę podzielić na liście, oczyścić, umyć, osuszyć. Mule osączyć z zalewy.<br>Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem, koperkiem, skórką z cytryny, bazylią, cukrem pudrem, pieprzem i solą.<br>Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w cienkie paski i skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać i pokroić w talarki, a następnie rozdzielić na pojedyncze pierścienie.<br>Sałatę rozłożyć na talerzu, ułożyć awokado i skropić przygotowanym sosem. Rozłożyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego