Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
masła
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Do połowy dodać kakao i mleko. Wiśnie odcedzić. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, przykryć ciastem - najpierw jasną częścią, a potem ciemną. Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180oC.
Masło na krem utrzeć z cukrem pudrem. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzony połączyć z utartym masłem. Posmarować wierzch wystudzonego ciasta. Czekoladę rozpuścić i utrzeć z masłem. Polać ciasto. Widelcem zrobić na wierzchu dekoracyjne fale. Posypać cukrem pudrem.
Czekoladowa tarta z bananami

150 g maki, 100 g masła, 50 g cukru pudru, żółtko, łyżka śmietany
masła <br>Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Do połowy dodać kakao i mleko. Wiśnie odcedzić. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, przykryć ciastem - najpierw jasną częścią, a potem ciemną. Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180oC.<br>Masło na krem utrzeć z cukrem pudrem. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzony połączyć z utartym masłem. Posmarować wierzch wystudzonego ciasta. Czekoladę rozpuścić i utrzeć z masłem. Polać ciasto. Widelcem zrobić na wierzchu dekoracyjne fale. Posypać cukrem pudrem.<br>Czekoladowa tarta z bananami<br>&lt;gap&gt;<br>150 g maki, 100 g masła, 50 g cukru pudru, żółtko, łyżka śmietany
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego