Typ tekstu: Prasa
Tytuł: ENCYKLOPEDIA MEDYCYNY naturalnej. Uźródła natury
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
prezdłuzaniu życia są niewidoczne dla oka toksyny, czyli jady trupie, które przedostają się do każdej komórki, zatruwając cały organizm. Mięso to trucizna powolna, ale pewna".
Współczesna makrobiotyka, której twórcą jest Geroge Oshawa, proponuje zbieg oczyszczenia organizmu (głodówki),
Warzywa spożywamy w każdej postaci.
Witaminy i składniki mineralne są niezbędne w codziennej diecie.

będący wstępem do całkowitej zmiany dotychczasowego sposobu odżywiania i dostosowania organizmu do wymagań diety makrobiotycznej. wersja najbardziej radykalna polega na spożywaniu przez 10 dni pokarmów wyłącznie zbożowych, najlepiej w postaci ugotowanych, pełnych ziaren z odrobiną zielonej pietruszki, kopru lub rzeżuchy. Diety łagodniejsze, trwające od 4 do 24 miesięcy, polegają na
prezdłuzaniu życia są niewidoczne dla oka toksyny, czyli jady trupie, które przedostają się do każdej komórki, zatruwając cały organizm. Mięso to trucizna powolna, ale pewna".<br>Współczesna makrobiotyka, której twórcą jest Geroge Oshawa, proponuje zbieg oczyszczenia organizmu (głodówki),<br>Warzywa spożywamy w każdej postaci.<br>Witaminy i składniki mineralne są niezbędne w codziennej diecie.<br>&lt;gap&gt;<br>będący wstępem do całkowitej zmiany dotychczasowego sposobu odżywiania i dostosowania organizmu do wymagań diety makrobiotycznej. wersja najbardziej radykalna polega na spożywaniu przez 10 dni pokarmów wyłącznie zbożowych, najlepiej w postaci ugotowanych, pełnych ziaren z odrobiną zielonej pietruszki, kopru lub rzeżuchy. Diety łagodniejsze, trwające od 4 do 24 miesięcy, polegają na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego