Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy handlowe
Rok: 1999
słodkiej śmietany
Po obrobieniu fileta ukształtować medaliony o średnicy 7 cm, każdy przekroić wzdłuż na pół. Posiekaną cebulę zalać winem i podsmażyć w masełku na małym ogniu. Wrzucić pokruszoną wędzoną rybę i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietany i dusić na małym ogniu. Na koniec sos przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny.
Warzywa pokroić w cienkie paseczki, dodać obrane krewetki i zagotować. Medaliony z łososia usmażyć na maśle, posolić i popieprzyć.
Na środek podgrzanego talerza wlać sos, położyć jedną połówkę medaliona, przykryć warzywami; przykryć drugą połówką. Zalać pozostałym sosem; udekorować krewetkami i posypać natką pietruszki



GDY MIKOŁAJ ZADUKA DO
słodkiej śmietany<br>Po obrobieniu fileta ukształtować medaliony o średnicy 7 cm, każdy przekroić wzdłuż na pół. Posiekaną cebulę zalać winem i podsmażyć w masełku na małym ogniu. Wrzucić pokruszoną wędzoną rybę i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać śmietany i dusić na małym ogniu. Na koniec sos przetrzeć przez sito i dodać sok z cytryny.<br>Warzywa pokroić w cienkie paseczki, dodać obrane krewetki i zagotować. Medaliony z łososia usmażyć na maśle, posolić i popieprzyć.<br>Na środek podgrzanego talerza wlać sos, położyć jedną połówkę medaliona, przykryć warzywami; przykryć drugą połówką. Zalać pozostałym sosem; udekorować krewetkami i posypać natką pietruszki<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;page nr=4&gt;<br>&lt;tit&gt;GDY MIKOŁAJ ZADUKA DO
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego