Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na kawałki, obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.
* Kaszankę ułożyć na plasterkach cebuli, obłożyć obsmażonymi jabłkami i nie mieszając, podgrzać pod przykryciem. Podawać z pieczywem.
Zupa grochowa z grzankami, mortadela w cieście
* Czas przygotowania zupy 50 minut
* Czas przygotowania II dania 15 minut
Składniki: 25 dag żółtego łuskanego grochu w połówkach, 5 dag wędzonego boczku, średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 4 kromki czerstwego chleba, listek laurowy, szczypta suszonego cząbru, łyżka majeranku, sól, pieprz, łyżka posiekanej natki.
Przygotowanie:
* Groch przebrać, opłukać, zalać litrem wody, dodać listek laurowy i cząber. Gotować do miękkości około 40 minut. Wyjąć listek
na kawałki, obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.<br>* Kaszankę ułożyć na plasterkach cebuli, obłożyć obsmażonymi jabłkami i nie mieszając, podgrzać pod przykryciem. Podawać z pieczywem.<br>&lt;name type="prod"&gt;Zupa grochowa z grzankami&lt;/&gt;, &lt;name type="prod"&gt;mortadela w cieście&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 50 minut<br>* Czas przygotowania II dania 15 minut<br>Składniki: 25 dag żółtego łuskanego grochu w połówkach, 5 dag wędzonego boczku, średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 4 kromki czerstwego chleba, listek laurowy, szczypta suszonego cząbru, łyżka majeranku, sól, pieprz, łyżka posiekanej natki.<br>Przygotowanie:<br>* Groch przebrać, opłukać, zalać litrem wody, dodać listek laurowy i cząber. Gotować do miękkości około 40 minut. Wyjąć listek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego