Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
mleka, słoik wiśni, tłuszcz do formy, cukier puder
Kremy
budyń waniliowy (z cukrem), 1/2 l mleka, 100 g masła, 2 łyżki cukru pudru
Polewa
tabliczka gorzkiej czekolady, 1/4 kostki masła
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Do połowy dodać kakao i mleko. Wiśnie odcedzić. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, przykryć ciastem - najpierw jasną częścią, a potem ciemną. Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180oC.
Masło na krem utrzeć z cukrem pudrem. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzony połączyć z utartym masłem. Posmarować wierzch wystudzonego ciasta. Czekoladę rozpuścić i
mleka, słoik wiśni, tłuszcz do formy, cukier puder<br>Kremy<br>budyń waniliowy (z cukrem), 1/2 l mleka, 100 g masła, 2 łyżki cukru pudru<br>Polewa<br>tabliczka gorzkiej czekolady, 1/4 kostki masła <br>Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Do połowy dodać kakao i mleko. Wiśnie odcedzić. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze, przykryć ciastem - najpierw jasną częścią, a potem ciemną. Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180oC.<br>Masło na krem utrzeć z cukrem pudrem. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzony połączyć z utartym masłem. Posmarować wierzch wystudzonego ciasta. Czekoladę rozpuścić i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego