Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2908
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
dobitnie, że przy rondlu nie pochodzenie decyduje, ale umiejętności, wiedza i wrażliwość.
P.


Klub smakosza

SMAKOSZ W BIBLIOTECE
LUCYNA ĆWIERCIAKIEWICZ -"365 OBIADÓW"
Niniejszym inicjujemy nową rubrykę w naszym Klubie Smakosza, poświęconą książkom kucharskim. Będziemy przedstawiać zarówno kulinarną klasykę, jak i nowości wydawnicze. Nie zabraknie białych kruków i wydawniczych kuriozów. Za każdym razem wybierzemy dla Państwa kilka szczególnie atrakcyjnych przepisów.

Cóż, "first things first", jak powiadają Anglicy, czyli wypada zacząć nie inaczej, jak od Ćwierciakiewiczowej.
"Smacznie przyrządzony obiad jest podstawą szczęścia domowego i dobrego humoru męża", powtarzała wszystkim żonom owa Pierwsza Dama Polskiej Kuchni (1829-1901). Prowadziła słynny warszawski salon, szkoliła na
dobitnie, że przy rondlu nie pochodzenie decyduje, ale umiejętności, wiedza i wrażliwość.<br>&lt;au&gt;P.&lt;/&gt;&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br><br>&lt;div type="art" sub="culture" sex="f"&gt;&lt;tit&gt;Klub smakosza&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;SMAKOSZ W BIBLIOTECE&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;LUCYNA ĆWIERCIAKIEWICZ -"365 OBIADÓW"&lt;/&gt;<br>&lt;intro&gt;Niniejszym inicjujemy nową rubrykę w naszym Klubie Smakosza, poświęconą książkom kucharskim. Będziemy przedstawiać zarówno kulinarną klasykę, jak i nowości wydawnicze. Nie zabraknie białych kruków i wydawniczych kuriozów. Za każdym razem wybierzemy dla Państwa kilka szczególnie atrakcyjnych przepisów.&lt;/&gt;<br><br>Cóż, &lt;foreign lang="eng"&gt;"first things first"&lt;/&gt;, jak powiadają Anglicy, czyli wypada zacząć nie inaczej, jak od Ćwierciakiewiczowej. <br>&lt;q&gt;"Smacznie przyrządzony obiad jest podstawą szczęścia domowego i dobrego humoru męża"&lt;/&gt;, powtarzała wszystkim żonom owa Pierwsza Dama Polskiej Kuchni (1829-1901). Prowadziła słynny warszawski salon, szkoliła na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego