Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Dziennik Polski
Nr: 14/7
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 1998
Z cukru i masła zrobić na patelni płynny, brązowy karmel. Na nim ułożyć jabłka, obrane i pokrojone w ćwiartki. Całość przykryć przygotowanym zawczasu, rozwałkowanym półkruchym ciastem. Piec w piekarniku 30-40 minut. Po wyjęciu odwrócić patelnię do góry dnem, wyłożyć zawartość na talerz i polać koniakiem. Podawać na gorąco.

Gorący kociołek

Z górą trzy lata temu przybył do Krakowa Chang Jun Bok, naukowiec, doktor geologii z Phenianu. Przyjechał, by się habilitować - i dopiął swego, tyle że do Północnej Korei już nie wrócił. Przeciwnie, założył restaurację, dając wyraźnie do zrozumienia, że w Krakowie mu się podoba i donikąd się stąd nie wybiera
Z cukru i masła zrobić na patelni płynny, brązowy karmel. Na nim ułożyć jabłka, obrane i pokrojone w ćwiartki. Całość przykryć przygotowanym zawczasu, rozwałkowanym półkruchym ciastem. Piec w piekarniku 30-40 minut. Po wyjęciu odwrócić patelnię do góry dnem, wyłożyć zawartość na talerz i polać koniakiem. Podawać na gorąco.<br><br>&lt;tit&gt;Gorący kociołek&lt;/&gt;<br><br>Z górą trzy lata temu przybył do Krakowa Chang Jun Bok, naukowiec, doktor geologii z Phenianu. Przyjechał, by się habilitować - i dopiął swego, tyle że do Północnej Korei już nie wrócił. Przeciwnie, założył restaurację, dając wyraźnie do zrozumienia, że w Krakowie mu się podoba i donikąd się stąd nie wybiera
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego