Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 29
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
poprzecznie przekrojonej tkanki wołu na białą porcelanę talerza sączyła się pomału pokaźna strużka krwi.
Jeśli będziecie kiedykolwiek zamawiać w "Piwnicy Regionalnej" to co ja, koniecznie dodajcie do zamówienia zdanie: I proszę dobrze wysmażyć! W przeciwnym wypadku osoby o słabych nerwach mogą przeżyć niemały stres, skutecznie odstraszający je na przyszłość od konsumpcji w "Piwnicy Regionalnej".
Przecież możecie wybierać wśród innych dań: kotlet de volaille za 15 zł, kotlet zakopiański - 14 zł, kotlet schabowy panierowany á 13 zł, kociołek góralski 15 zł, pieczeń z baraniny w sosie własnym też w cenie 15 zł.
Wszystkie nazwy dań w jadłospisie wydrukowano, jak wiecie drobną czcionką
poprzecznie przekrojonej tkanki wołu na białą porcelanę talerza sączyła się pomału pokaźna strużka krwi.<br>Jeśli będziecie kiedykolwiek zamawiać w "Piwnicy Regionalnej" to co ja, koniecznie dodajcie do zamówienia zdanie: I proszę dobrze wysmażyć! W przeciwnym wypadku osoby o słabych nerwach mogą przeżyć niemały stres, skutecznie odstraszający je na przyszłość od konsumpcji w "Piwnicy Regionalnej".<br>Przecież możecie wybierać wśród innych dań: kotlet &lt;foreign&gt;de volaille&lt;/&gt; za 15 zł, kotlet zakopiański - 14 zł, kotlet schabowy panierowany á 13 zł, kociołek góralski 15 zł, pieczeń z baraniny w sosie własnym też w cenie 15 zł.<br>Wszystkie nazwy dań w jadłospisie wydrukowano, jak wiecie drobną czcionką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego