Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
przyprawy. Gotować około 20 minut. Odstawić na noc. Przecedzić. Grzyby opłukać, zalać 2 szklankami wody, odstawić na godzinę, a następnie ugotować. Grzyby wyjąć a wywar połączyć z barszczem i kwasem buraczanym. Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem mocno podgrzać. Podawać z uszkami lub łazankami.
Przepis na kwas buraczany
Umyte i obrane buraki (ok. 1 kg) pokroić, ułożyć w słoju, zalać przegotowaną wodą. Dodać 2-3 obrane ząbki czosnku i skórkę razowca. Przykryć,, odstawić w cieple miejsce. Po 4-5 dniach zlać do butelki, przechowywać w lodówce.
Uszka z grzybami
Ugotowane 30 g grzybów zemleć. Posiekaną cebulę podsmażyć
przyprawy. Gotować około 20 minut. Odstawić na noc. Przecedzić. Grzyby opłukać, zalać 2 szklankami wody, odstawić na godzinę, a następnie ugotować. Grzyby wyjąć a wywar połączyć z barszczem i kwasem buraczanym. Doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem mocno podgrzać. Podawać z uszkami lub łazankami.<br>Przepis na kwas buraczany<br>Umyte i obrane buraki (ok. 1 kg) pokroić, ułożyć w słoju, zalać przegotowaną wodą. Dodać 2-3 obrane ząbki czosnku i skórkę razowca. Przykryć,, odstawić w cieple miejsce. Po 4-5 dniach zlać do butelki, przechowywać w lodówce.<br>Uszka z grzybami<br>Ugotowane 30 g grzybów zemleć. Posiekaną cebulę podsmażyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego