Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i potraktować je jako rozsadę. Na aromatycznej grządce makaronowych przypraw powinny się znaleźć obowiązkowo: bazylii, tymianek, szałwi, rozmaryn, oregano i natka pietruszki. Nie zwiększajmy jednak ilości przypraw podanych w przepisach. Włosi zazwyczaj używają ziół i korzeni z dużym umiarem, tak by nie konkurowały ze smakiem głównych składników
Czy gotować płaty lasagne?
Lasagne możemy z powodzeniem przyrządzać z ciasta obgotowanego, suchego lub tylko namoczonego w zimnej wodzie, jeżeli poznamy tajniki każdej z tych metod.
Użycie suchych płatów oszczędzi nam sporo czasu i pracy, jeżeli będziemy pamiętać o tym, że wymagają one średnio dwa razy więcej sosu niż gotowane. Beszamel do takiego makaronu
i potraktować je jako rozsadę. Na aromatycznej grządce makaronowych przypraw powinny się znaleźć obowiązkowo: bazylii, tymianek, szałwi, rozmaryn, oregano i natka pietruszki. Nie zwiększajmy jednak ilości przypraw podanych w przepisach. Włosi zazwyczaj używają ziół i korzeni z dużym umiarem, tak by nie konkurowały ze smakiem głównych składników<br>Czy gotować płaty lasagne?<br>Lasagne możemy z powodzeniem przyrządzać z ciasta obgotowanego, suchego lub tylko namoczonego w zimnej wodzie, jeżeli poznamy tajniki każdej z tych metod.<br>Użycie suchych płatów oszczędzi nam sporo czasu i pracy, jeżeli będziemy pamiętać o tym, że wymagają one średnio dwa razy więcej sosu niż gotowane. Beszamel do takiego makaronu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego