Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
49 zł.) Najbardziej znane na świecie wino z regionu Bordeaux. Produkowane z odmian Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc, wyróżnia się nadzwyczaj eleganckim i pełnym bukietem. Typowe aromaty dla tych odmian: czarna porzeczka, maliny, jeżyny, śliwki, ziarna kawy, aromat lasu. Podawać w temperaturze 17°C.
* Do deseru z bananów i lodów słodkie Bordeaux "Grande
Reserve" Kressman, w cenie 25 zł. Do tortu makowego Sherry Cream "Osborne" (34 zł.)
Jarosław Cybulski
Przepisy i wykonanie: Arkadiusz Radzki
Aranżacja: Ewa Dietz
49 zł.) Najbardziej znane na świecie wino z regionu Bordeaux. Produkowane z odmian Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc, wyróżnia się nadzwyczaj eleganckim i pełnym bukietem. Typowe aromaty dla tych odmian: czarna porzeczka, maliny, jeżyny, śliwki, ziarna kawy, aromat lasu. Podawać w temperaturze 17°C.<br>* Do deseru z bananów i lodów słodkie Bordeaux "Grande<br>Reserve" Kressman, w cenie 25 zł. Do tortu makowego Sherry Cream "Osborne" (34 zł.)<br>&lt;au&gt;Jarosław Cybulski<br>Przepisy i wykonanie: Arkadiusz Radzki<br>Aranżacja: Ewa Dietz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego