przybrać owocami.<br><tit>"RYBA W OGRODZIE"</><br><hi rend="italic"> Pół kg dorsza, morszczuka lub halibuta, 2 jaja, 2 jabłka, mała cebulka, ogórek kawałek selera, 4 łyżki majonezu, pół łyżeczki maggi, sól, pieprz, zielenina</>.<br> Umytą rybę gotować z cebulą na średnim ogniu 20 minut. Gdy będzie już miękka, mięso wyjąć, podzielić na płatki, wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie przełożyć do głębokiej salaterki, dodać pokrajane w kostkę jabłka, osączony ogórek i seler, dokładnie wymieszać. Teraz pokropić maggi, oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem, lekko wymieszać. Podawać na liściach sałaty, przybraną posiekanymi jajami na twardo, nie żałować zieleniny.<br><tit>SAŁATKA CEZARA</><br><hi rend="italic">8 kromek bułki pszennej, 2 główki