Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
przybrać owocami.
"RYBA W OGRODZIE"
Pół kg dorsza, morszczuka lub halibuta, 2 jaja, 2 jabłka, mała cebulka, ogórek kawałek selera, 4 łyżki majonezu, pół łyżeczki maggi, sól, pieprz, zielenina.
Umytą rybę gotować z cebulą na średnim ogniu 20 minut. Gdy będzie już miękka, mięso wyjąć, podzielić na płatki, wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie przełożyć do głębokiej salaterki, dodać pokrajane w kostkę jabłka, osączony ogórek i seler, dokładnie wymieszać. Teraz pokropić maggi, oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem, lekko wymieszać. Podawać na liściach sałaty, przybraną posiekanymi jajami na twardo, nie żałować zieleniny.
SAŁATKA CEZARA
8 kromek bułki pszennej, 2 główki
przybrać owocami.<br>&lt;tit&gt;"RYBA W OGRODZIE"&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt; Pół kg dorsza, morszczuka lub halibuta, 2 jaja, 2 jabłka, mała cebulka, ogórek kawałek selera, 4 łyżki majonezu, pół łyżeczki maggi, sól, pieprz, zielenina&lt;/&gt;.<br> Umytą rybę gotować z cebulą na średnim ogniu 20 minut. Gdy będzie już miękka, mięso wyjąć, podzielić na płatki, wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie przełożyć do głębokiej salaterki, dodać pokrajane w kostkę jabłka, osączony ogórek i seler, dokładnie wymieszać. Teraz pokropić maggi, oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem, lekko wymieszać. Podawać na liściach sałaty, przybraną posiekanymi jajami na twardo, nie żałować zieleniny.<br>&lt;tit&gt;SAŁATKA CEZARA&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt;8 kromek bułki pszennej, 2 główki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego