malinami i łyżką maki, podłużną formę natłuścić i oprószyć tartą bulką, pasmami kłaść kolorowe masy, piec ok. 50 min w 190oC, wyjąć z formy, posypać cukrem pudrem.<br>Ciastka z jabłkami<br><gap><br>Składniki:<br><gap><br>Mąkę posiekać ze schłodzonym masłem, dodać żółtka, cukier puder i wanilinowy, zarobić kruche ciasto, owinąć w folię, wstawić do lodówki, jabłka umyć, obrać, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne, ciasto rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm, szklanką wyciąć z niego duże krążki, na każdy kłaść cząstkę jabłka, oprószyć cynamonem, dokładnie zlepić brzegi, ciastka piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200oC, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem