Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
malinami i łyżką maki, podłużną formę natłuścić i oprószyć tartą bulką, pasmami kłaść kolorowe masy, piec ok. 50 min w 190oC, wyjąć z formy, posypać cukrem pudrem.
Ciastka z jabłkami

Składniki:

Mąkę posiekać ze schłodzonym masłem, dodać żółtka, cukier puder i wanilinowy, zarobić kruche ciasto, owinąć w folię, wstawić do lodówki, jabłka umyć, obrać, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne, ciasto rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm, szklanką wyciąć z niego duże krążki, na każdy kłaść cząstkę jabłka, oprószyć cynamonem, dokładnie zlepić brzegi, ciastka piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200oC, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem
malinami i łyżką maki, podłużną formę natłuścić i oprószyć tartą bulką, pasmami kłaść kolorowe masy, piec ok. 50 min w 190oC, wyjąć z formy, posypać cukrem pudrem.<br>Ciastka z jabłkami<br>&lt;gap&gt;<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Mąkę posiekać ze schłodzonym masłem, dodać żółtka, cukier puder i wanilinowy, zarobić kruche ciasto, owinąć w folię, wstawić do lodówki, jabłka umyć, obrać, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne, ciasto rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm, szklanką wyciąć z niego duże krążki, na każdy kłaść cząstkę jabłka, oprószyć cynamonem, dokładnie zlepić brzegi, ciastka piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200oC, posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego