Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
o drobnych oczkach gorzkiej czekolady ostrożnie wyrób gładkie ciasto. Wszystkie składniki powinny się dokładnie połączyć.
Tortownicę wysmaruj masłem lub margaryną i wyłóż do niej ciasto. Wstaw do nagrzanego do 190oC piekarnik na 50 minut. Upieczony tort posmaruj podgrzanymi powidłami (najlepiej śliwkowymi) i polej polewą czekoladową. Na godzinę wstaw tort do lodówki, by polewa zastygła. Możesz posypać tort wiórkami kokosowymi i mielonymi orzechami.
RADA: polewę przygotuj z roztopionej na małym ogniu tabliczki gorzkiej czekolady, dokładnie wymieszanej z odrobiną ml.

ZUPA
Z KREWETEK Z KLUSKAMI

Duże krewetki opłucz i ugotuj, aż wypłyną na powierzchnię. Usuń pancerzyki i pokrój mięso w niewielkie kawałki.
Obierz
o drobnych oczkach gorzkiej czekolady ostrożnie wyrób gładkie ciasto. Wszystkie składniki powinny się dokładnie połączyć.<br>Tortownicę wysmaruj masłem lub margaryną i wyłóż do niej ciasto. Wstaw do nagrzanego do 190oC piekarnik na 50 minut. Upieczony tort posmaruj podgrzanymi powidłami (najlepiej śliwkowymi) i polej polewą czekoladową. Na godzinę wstaw tort do lodówki, by polewa zastygła. Możesz posypać tort wiórkami kokosowymi i mielonymi orzechami.<br>RADA: polewę przygotuj z roztopionej na małym ogniu tabliczki gorzkiej czekolady, dokładnie wymieszanej z odrobiną ml.<br>&lt;gap&gt;<br>ZUPA<br>Z KREWETEK Z KLUSKAMI<br>&lt;gap&gt;<br>Duże krewetki opłucz i ugotuj, aż wypłyną na powierzchnię. Usuń pancerzyki i pokrój mięso w niewielkie kawałki.<br>Obierz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego