Typ tekstu: Książka
Autor: Rojek Tadeusz
Tytuł: Jak to się je
Rok: 1992
uczucia doświadczają podobno najwybitniejsze i to jest jakoby właśnie czar tego zawodu. Ale nie zbaczajmy z drogi. Trzeba przygotować stół. Ingrid Cording, autorka książki "O zachowaniu się przy stole", wczuwając się w przeżycia początkującej pani domu, radzi przygotować się do urządzania wielkich przyjęć metodą ćwiczeń praktycznych.
Najlepiej zacząć od zapraszania małego grona osób, bliskich znajomych lub przyjaciół, którzy oczywiście nie powinni wiedzieć, że grają rolę królików doświadczalnych. "Żadne teoretyczne rady nie zastąpią praktyki; każdy musi się sam tego nauczyć" - poucza pani Cording. Menu nie powinno być zbyt bogate, lepiej mniej, ale smaczniej. Może być np. jakaś specjalność domowa przyrządzona bardzo pieczołowicie
uczucia doświadczają podobno najwybitniejsze i to jest jakoby właśnie czar tego zawodu. Ale nie zbaczajmy z drogi. Trzeba przygotować stół. &lt;name type="person"&gt;Ingrid Cording&lt;/&gt;, autorka książki "O zachowaniu się przy stole", wczuwając się w przeżycia początkującej pani domu, radzi przygotować się do urządzania wielkich przyjęć metodą ćwiczeń praktycznych.<br>Najlepiej zacząć od zapraszania małego grona osób, bliskich znajomych lub przyjaciół, którzy oczywiście nie powinni wiedzieć, że grają rolę królików doświadczalnych. "Żadne teoretyczne rady nie zastąpią praktyki; każdy musi się sam tego nauczyć" - poucza pani &lt;name type="person"&gt;Cording&lt;/&gt;. Menu nie powinno być zbyt bogate, lepiej mniej, ale smaczniej. Może być np. jakaś specjalność domowa przyrządzona bardzo pieczołowicie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego