Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kobieta i Życie
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1972
do stołu, nie zapominając o podłożeniu kilkakrotnie złożonej ściereczki pod nóżki maszynki. Uchroni to stół od wygniecenia. Po zmieleniu mięsa dobrze jest w maszynce zemleć od razy kawałek chleba, przede wszystkim, wypchnie to resztki mięsa, znajdujące się w maszynce, a poza tym łatwiej ją umyć.
Zaraz po skończonej pracy należy maszynkę rozkręcić i umyć w ciepłej wodzie, z dodatkiem płynu Ludwik lub Skrzat i dokładnie wypłukać; sitko dobrze jest umyć ostrą szczotką, a dziurki przeczyścić zapałką. Rozkręconą maszynkę zostawić do wyschnięcia.
Proporcje produktów potrzebnych do kotletów dla 4 osób. Nawet jeśli przygotowujecie kotlety tylko dla dwóch osób dobrze jest zrobić ich
do stołu, nie zapominając o podłożeniu kilkakrotnie złożonej ściereczki pod nóżki maszynki. Uchroni to stół od wygniecenia. Po zmieleniu mięsa dobrze jest w maszynce zemleć od razy kawałek chleba, przede wszystkim, wypchnie to resztki mięsa, znajdujące się w maszynce, a poza tym łatwiej ją umyć.<br>Zaraz po skończonej pracy należy maszynkę rozkręcić i umyć w ciepłej wodzie, z dodatkiem płynu Ludwik lub Skrzat i dokładnie wypłukać; sitko dobrze jest umyć ostrą szczotką, a dziurki przeczyścić zapałką. Rozkręconą maszynkę zostawić do wyschnięcia.<br>Proporcje produktów potrzebnych do kotletów dla 4 osób. Nawet jeśli przygotowujecie kotlety tylko dla dwóch osób dobrze jest zrobić ich
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego