Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
150 g powideł morelowych,
cukier waniliowy,
szczypta solo
Przygotuj ciasto biszkoptowe. Ubij jajka z cukrem i mąką na gładką masę, dodaj skórkę z cytryny, szczyptę soli i sok wyciśnięty z polowy cytryny.
Płaską blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż na nią ciasto na grubość mniej więcej centymetra. Wstaw do piekarnika. Kiedy nabierze złotego koloru, a wbity w ciasto patyczek będzie suchy, biszkopt jest gotowy. Pokrój ciasto w jednakowej wielkości kwadraty. Powidła morelowe wymieszaj z wodą, rumem i cukrem (pozostawiając około jednej piątej jego ilości) i gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż powstanie jednolity gęsty syrop
150 g powideł morelowych,<br>cukier waniliowy,<br>szczypta solo<br>Przygotuj ciasto biszkoptowe. Ubij jajka z cukrem i mąką na gładką masę, dodaj skórkę z cytryny, szczyptę soli i sok wyciśnięty z polowy cytryny.<br>Płaską blachę do pieczenia wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż na nią ciasto na grubość mniej więcej centymetra. Wstaw do piekarnika. Kiedy nabierze złotego koloru, a wbity w ciasto patyczek będzie suchy, biszkopt jest gotowy. Pokrój ciasto w jednakowej wielkości kwadraty. Powidła morelowe wymieszaj z wodą, rumem i cukrem (pozostawiając około jednej piątej jego ilości) i gotuj na małym ogniu, stale mieszając, aż powstanie jednolity gęsty syrop
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego