Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 06.05
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
wyłączną kontrolą osób zajmujących w nich kierownicze stanowiska. Na dodatek wszystkie fundusze wymówiły umowy o zarządzanie z firmą kojarzoną z Wieczerzakiem.

Pizza pod ochroną

Są tylko trzy rodzaje prawdziwej pizzy neapolitańskiej; Marinara - z czosnkiem i oregano; Margherita - z bazylią, pomidorami i serem z południowych Apeninów oraz Extra Margherita - z dodatkiem mozzarelli z regionu Campanii. Pizza musi być okrągła i nie może mieć więcej niż 35 cm średnicy. Musi być wypiekana w piecu opalanym drewnem. Ciasto wyrabiane może być tylko ręcznie. Te szczegóły kulinarne znalazły się w rządowym dokumencie - w ramach kampanii ochrony tego dobra narodowego wytwarzanego w regionie Neapolu od ponad
wyłączną kontrolą osób zajmujących w nich kierownicze stanowiska. Na dodatek wszystkie fundusze wymówiły umowy o zarządzanie z firmą kojarzoną z Wieczerzakiem.<br><br>&lt;tit&gt;Pizza pod ochroną&lt;/&gt;<br><br>Są tylko trzy rodzaje prawdziwej pizzy neapolitańskiej; Marinara - z czosnkiem i oregano; Margherita - z bazylią, pomidorami i serem z południowych Apeninów oraz Extra Margherita - z dodatkiem mozzarelli z regionu Campanii. Pizza musi być okrągła i nie może mieć więcej niż 35 cm średnicy. Musi być wypiekana w piecu opalanym drewnem. Ciasto wyrabiane może być tylko ręcznie. Te szczegóły kulinarne znalazły się w rządowym dokumencie - w ramach kampanii ochrony tego dobra narodowego wytwarzanego w regionie Neapolu od ponad
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego