Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
kromki, z jednej strony posmarować je masłem i serkiem, ułożyć w brytfannie i zapiekać 15 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Zupę podgrzać. Do talerzy rozłożyć ryż, różyczki brokułów, posypać paskami migdałów i wlać zupę. Podawać z ciepłymi grzankami.
(4 porcje)

Sałatka z makaronem
2 szklanki ugotowanego makaronu muszelek, 15 dag szynki wędzonej, 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę pieczeni wołowej, 2 czerwone marynowane papryki, 1 ogórek konserwowy (10 dag), 1 słoik oliwek (10 dag), 1/2 szklanki groszku z puszki, 3/4 szklanki fasolki szparagowej z puszki, 1 główka sałaty kędzierzawej lub endywii, 1 czerwona cebula (10 dag
kromki, z jednej strony posmarować je masłem i serkiem, ułożyć w brytfannie i zapiekać 15 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.<br>Zupę podgrzać. Do talerzy rozłożyć ryż, różyczki brokułów, posypać paskami migdałów i wlać zupę. Podawać z ciepłymi grzankami.<br>(4 porcje)<br><br>&lt;tit1&gt;Sałatka z makaronem&lt;/tit1&gt;<br>2 szklanki ugotowanego makaronu muszelek, 15 dag szynki wędzonej, 3/4 szklanki pokrojonej w kostkę pieczeni wołowej, 2 czerwone marynowane papryki, 1 ogórek konserwowy (10 dag), 1 słoik oliwek (10 dag), 1/2 szklanki groszku z puszki, 3/4 szklanki fasolki szparagowej z puszki, 1 główka sałaty kędzierzawej lub endywii, 1 czerwona cebula (10 dag
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego