Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Życie Podkarpackie
Nr: 02.23
Miejsce wydania: Przemyśl
Rok wydania: 2005
Rok powstania: 2004
miasta Przemyśla i województwa Podkarpackiego. Chodzi przede wszystkim o stworzenie właściwych warunków, również materialnych, do rozwoju mniejszości narodowych.
Rozmawiał: Hubert LEWKOWICZ

Kolejny absurdalny przepis
Unia uczy mycia naczyń
Odpowiednia temperatura wody, godzina, o której myte są naczynia i nazwa użytego środka - to wszystko, co powinno się znaleźć w specjalnym rejestrze mycia naczyń każdego właściciela restauracji.
Rejestr muszą prowadzić wszyscy właściciele palcówek, w których sprzedawana jest żywność. Wymagają tego dyrektywy unijne. Jednak wielu restauratorów czy właścicieli pizzerii i cukierni o tym nie wie i jest zaskoczona nowymi przepisami. - Pierwszy raz słyszę o takim rejestrze - przyznaje właścicielka przemyskiej pizzerii. - Dziwią mnie takie przepisy
miasta Przemyśla i województwa Podkarpackiego. Chodzi przede wszystkim o stworzenie właściwych warunków, również materialnych, do rozwoju mniejszości narodowych. <br>&lt;au&gt;Rozmawiał: Hubert LEWKOWICZ&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="news"&gt;&lt;tit&gt;Kolejny absurdalny przepis&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;Unia uczy mycia naczyń&lt;/&gt;<br>Odpowiednia temperatura wody, godzina, o której myte są naczynia i nazwa użytego środka - to wszystko, co powinno się znaleźć w specjalnym rejestrze mycia naczyń każdego właściciela restauracji. <br>Rejestr muszą prowadzić wszyscy właściciele palcówek, w których sprzedawana jest żywność. Wymagają tego dyrektywy unijne. Jednak wielu restauratorów czy właścicieli pizzerii i cukierni o tym nie wie i jest zaskoczona nowymi przepisami. - Pierwszy raz słyszę o takim rejestrze - przyznaje właścicielka przemyskiej pizzerii. - Dziwią mnie takie przepisy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego