Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przegląd Geograficzny
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1977
1 ha UR), średnią (3) produktywnością pracy (126,4-152,9 jedn. zboż. na 1 osobę czynną zawodowo w rolnictwie), średnim (3) stopniem towarowości rolnictwa(40,2-53,4%) oraz średnim (3) poziomem towarowości rolnictwa (15,4-21,1 jedn. zboż. na 1 ha UR).
W ramach cech strukturalnych: bardzo niskim (1) udziałem upraw trwałych (3,1--12,8%), bardzo niskim (1) udziałem trwałych użytków zielonych (11,9-14,1%), średnim (3) udziałem produktów żywnościowych w powierzchni zasiewów (40,1-48,3%), bardzo niskim (1) udziałem produkcji zwierzęcej w produkcji globalnej (15,0-18,3), niskim (2) udziałem produkcji zwierzęcej w
1 ha UR), średnią (3) produktywnością pracy (126,4-152,9 jedn. zboż. na 1 osobę czynną zawodowo w rolnictwie), średnim (3) stopniem towarowości rolnictwa(40,2-53,4%) oraz średnim (3) poziomem towarowości rolnictwa (15,4-21,1 jedn. zboż. na 1 ha UR).<br>W ramach cech strukturalnych: bardzo niskim (1) udziałem upraw trwałych (3,1--12,8%), bardzo niskim (1) udziałem trwałych użytków zielonych (11,9-14,1%), średnim (3) udziałem produktów żywnościowych w powierzchni zasiewów (40,1-48,3%), bardzo niskim (1) udziałem produkcji zwierzęcej w produkcji globalnej (15,0-18,3), niskim (2) udziałem produkcji zwierzęcej w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego