Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
je w możliwie najcieńsze półpierścienie.
Chudą baraninę ugotuj, a następnie, gdy ostygnie, pokrój w długie, cienkie paseczki.
Żółtą lub czerwoną paprykę umyj i usuń z niej gniazda nasienne. Pokrój w kostkę. Tak samo pokrój pomidory i ogórki konserwowe. Wyłóż przygotowane warzywa do salaterki, dodaj fasolę i mięso.
Przygotuj sos. Wymieszaj olej z octem winnym, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, dodaj łyżkę drobno posiekanych świeżych listków bazylii, dopraw solą i pieprzem do smaku. Zalej sosem sałatkę i odstaw na 20-30 minut, by się "przegryzł".
Zamiast baraniny do sałatki równie dobrze możesz użyć ugotowanego chudego mięsa wołowego lub wieprzowego. Sałatkę, która jest
je w możliwie najcieńsze półpierścienie.<br>Chudą baraninę ugotuj, a następnie, gdy ostygnie, pokrój w długie, cienkie paseczki.<br>Żółtą lub czerwoną paprykę umyj i usuń z niej gniazda nasienne. Pokrój w kostkę. Tak samo pokrój pomidory i ogórki konserwowe. Wyłóż przygotowane warzywa do salaterki, dodaj fasolę i mięso.<br>Przygotuj sos. Wymieszaj olej z octem winnym, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, dodaj łyżkę drobno posiekanych świeżych listków bazylii, dopraw solą i pieprzem do smaku. Zalej sosem sałatkę i odstaw na 20-30 minut, by się "przegryzł".<br>Zamiast baraniny do sałatki równie dobrze możesz użyć ugotowanego chudego mięsa wołowego lub wieprzowego. Sałatkę, która jest
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego