Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
przypaliło - ma się zrumienić. Mięsko już nam pięknie pachnie a my otwieramy piwo (0,5l) i wlewamy CAŁĄ jego zawartość do garnka (jeśli jest za mało płynu dolewamy piwo albo wodę -ale pamiętajmy - nie za dużo, wszak ma to być gulasz). Dodajemy pokrojoną cebulę (paprykę jeśli mamy -ja testowałem bez papryki) i pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, gotujemy nie mniej niż 25 minut (trzeba uważać żeby się nie przypaliło). Po ugotowaniu, aby zagęścić gulasz należy w 0,5 szklanki wody rozpuścić 1-2 czubatych dużych łyżek mąki i zawiesinę wlać do gara, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Jeżeli gulasz jest
przypaliło - ma się zrumienić. Mięsko już nam pięknie pachnie a my otwieramy piwo (0,5l) i wlewamy CAŁĄ jego zawartość do garnka (jeśli jest za mało płynu dolewamy piwo albo wodę -ale pamiętajmy - nie za dużo, wszak ma to być gulasz). Dodajemy pokrojoną cebulę (paprykę jeśli mamy -ja testowałem bez papryki) i pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, gotujemy nie mniej niż 25 minut (trzeba uważać żeby się nie przypaliło). Po ugotowaniu, aby zagęścić gulasz należy w 0,5 szklanki wody rozpuścić 1-2 czubatych dużych łyżek mąki i zawiesinę wlać do gara, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Jeżeli gulasz jest
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego