Typ tekstu: Książka
Autor: Kośmider Joanna, Mazur-Chrzanowska Barbara, Wyszyński Bartosz
Tytuł: Odory
Rok: 2002
o działaniu ciągłym) przebiega proces ekstrakcji cukru w temperaturze70-85&730;C. Produktem jest surowy sok dyfuzyjny, a pozostałością krajanka wysłodzona (wysłodki).
Wysłodki, po przemyciu wodą, zawierają 5% substancji suchej, w tym 70% błonnika, substancji białkowych i pektynowych oraz 0,2-0,5% cukru. Mogą być poddawane fermentacji i wykorzystywane jako pasza dla bydła. Często są przetwarzane na mączkę paszową. Proces polega na wytłaczaniu do osiągnięcia 10-16% substancji suchej i suszeniu w suszarniach bębnowych.
Surowy sok dyfuzyjny zawiera 10-13% cukru oraz inne składniki organiczne (białka, kwasy karboksylowe i inne) i nieorganiczne. Zanieczyszczenia są usuwane w defekatorach. Defekacja gorąca polega na
o działaniu ciągłym) przebiega proces ekstrakcji cukru w temperaturze70-85&730;C. Produktem jest surowy sok dyfuzyjny, a pozostałością krajanka wysłodzona (wysłodki).<br>Wysłodki, po przemyciu wodą, zawierają 5% substancji suchej, w tym 70% błonnika, substancji białkowych i pektynowych oraz 0,2-0,5% cukru. Mogą być poddawane fermentacji i wykorzystywane jako pasza dla bydła. Często są przetwarzane na mączkę paszową. Proces polega na wytłaczaniu do osiągnięcia 10-16% substancji suchej i suszeniu w suszarniach bębnowych.<br>Surowy sok dyfuzyjny zawiera 10-13% cukru oraz inne składniki organiczne (białka, kwasy karboksylowe i inne) i nieorganiczne. Zanieczyszczenia są usuwane w defekatorach. Defekacja gorąca polega na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego