Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
od ręki, dodać roztopione i ostudzone masło, cukier wanilinowy i wyrobić, przykryć, odstawić, bakalie pokroić, jajka utrzeć z cukrem i masłem, wymieszać z bakaliami, wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt grubości 1/2 cm, posmarować białkiem, rozsmarować nadzienie, pozostawiając 1,5 cm brzegi, zwinąć w rulon, włożyć do natłuszczonej foremki, odstawić, piec ok. 30 min w 200oC, polukrować.
Strucla z orzechami
Składniki:

Mak zlać wrzątkiem, gotować 10 min, odcedzić przez gęste sito, zemleć 3 razy, przesmażyć n maśle z 15 dag cukru, miodem, przestudzić, orzechy włoskie zemleć, utrzeć z resztą cukru i jajkami, dodać posiekane orzechy laskowe i rum, wymieszać z nadzieniem
od ręki, dodać roztopione i ostudzone masło, cukier wanilinowy i wyrobić, przykryć, odstawić, bakalie pokroić, jajka utrzeć z cukrem i masłem, wymieszać z bakaliami, wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt grubości 1/2 cm, posmarować białkiem, rozsmarować nadzienie, pozostawiając 1,5 cm brzegi, zwinąć w rulon, włożyć do natłuszczonej foremki, odstawić, piec ok. 30 min w 200oC, polukrować.<br>Strucla z orzechami<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Mak zlać wrzątkiem, gotować 10 min, odcedzić przez gęste sito, zemleć 3 razy, przesmażyć n maśle z 15 dag cukru, miodem, przestudzić, orzechy włoskie zemleć, utrzeć z resztą cukru i jajkami, dodać posiekane orzechy laskowe i rum, wymieszać z nadzieniem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego