Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
bucatini
Pokrojone pieczarki odparować na suchej patelni, dodać oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. chwilę smażyć razem.
Osobno podsmażyć boczek, połączyć z grzybami, wlać wino i gotować bez przykrycia, aż polowa płynu odparuje.
Wymieszać z przecierem pomidorowym i bazylią, doprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotowany al dente odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Wyłożyć na podgrzany półmisek i posypać szczypiorkiem.

Fusilli mozzfiato
Fusilli. Zapierające dech
40 dag fusilli,
7 dag sera gorgonzola,
2 łyżki śmietanki 22-30 proc.,
łyżka masła, łyżka posiekanej natki, biały pieprz, sól
Do płaskiego rondla lub dużej patelni włożyć masło i ser.
Podgrzewać je na małym ogniu, aż się
bucatini&lt;/&gt;<br>Pokrojone pieczarki odparować na suchej patelni, dodać oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek. chwilę smażyć razem.<br>Osobno podsmażyć boczek, połączyć z grzybami, wlać wino i gotować bez przykrycia, aż polowa płynu odparuje.<br>Wymieszać z przecierem pomidorowym i bazylią, doprawić solą i pieprzem.<br>Makaron ugotowany al dente odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Wyłożyć na podgrzany półmisek i posypać szczypiorkiem.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Fusilli&lt;/&gt; mozzfiato<br>&lt;name type="prod"&gt;Fusilli&lt;/&gt;. Zapierające dech<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;fusilli&lt;/&gt;,<br>7 dag sera &lt;name type="prod"&gt;gorgonzola&lt;/&gt;,<br>2 łyżki śmietanki 22-30 proc.,<br>łyżka masła, łyżka posiekanej natki, biały pieprz, sól<br>Do płaskiego rondla lub dużej patelni włożyć masło i ser.<br>Podgrzewać je na małym ogniu, aż się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego