posyp odłożoną natką i startą na tarce skórka z cytryny. Udekorować plasterkami cytryny i kawałkami skórki oraz zieloną sałatą.<br>Śledź w auszpiku<br><gap><br>8 filetów z matiasów, 4 suszone śliwki, 2 marynowane szalotki, pól pęczka koperku, 100 g mięsa z kraba, kawałek łodygi selera naciowego, sól, sok z cytryny. Łyżka żelatyny, pieprz<br>Koperek umyć, połowę posiekać. Seler umyć, pokroić w kawałki. Zalać zimną wodą (ok. 1 1/2 szklanki), gotować 3 minuty. Dodać sos sojowy, doprawić solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Wsypać żelatynę, wymieszać. Ostudzić i przecedzić. <br>Śledzie namoczyć, opłukać, osączyć. Zwinąć w ruloniki. W środek każdego włożyć kawałek szalotki, selera