Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 38
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
która dobrze przyrządzona jest nie lada specjałem. Cały udziec barani kosztuje 50 zł/kg, niemało, ale to porcja na kilka osób. Dalej idzie zwijaniec barani za 15 zł, a z innych mięs schab z grilla z pieczarkami á 13 zł, szaszłyk z polędwicy - 14 zł, schab ze śliwkami 13 zł, placek Polany z dodatkami w cenie 15 zł, pstrąg po młynarsku 5 zł/10 dkg. Można zamówić całe prosię pieczone, faszerowane kaszą też 50 zł/kg.
Opowiadał mi kiedyś Staszek Nędza-Chotarski, że słynny Sabała był częstym gościem w Polanach, jak dawniej nazywano Kościelisko. Wiadomo, że Sablik był tak zawziętym myśliwym
która dobrze przyrządzona jest nie lada specjałem. Cały udziec barani kosztuje 50 zł/kg, niemało, ale to porcja na kilka osób. Dalej idzie &lt;orig&gt;zwijaniec&lt;/&gt; barani za 15 zł, a z innych mięs schab z grilla z pieczarkami á 13 zł, szaszłyk z polędwicy - 14 zł, schab ze śliwkami 13 zł, placek Polany z dodatkami w cenie 15 zł, pstrąg po młynarsku 5 zł/10 dkg. Można zamówić całe prosię pieczone, faszerowane kaszą też 50 zł/kg.<br>Opowiadał mi kiedyś Staszek Nędza-Chotarski, że słynny Sabała był częstym gościem w Polanach, jak dawniej nazywano Kościelisko. Wiadomo, że Sablik był tak zawziętym myśliwym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego