Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
dodając kolejno po jednym żółtku. Połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, a na końcu z pianą ubitą z białek.
Bakalie obsypać mąką i razem z rumem wymieszać z ciastem. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC.
Łaciaty placek

300 g mąki, 300 g cukru, 7 jajek, kostka margaryny, cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2-3 łyżki kakao, 3 łyżki mleka, słoik wiśni, tłuszcz do formy, cukier puder
Kremy
budyń waniliowy (z cukrem), 1/2 l mleka, 100 g masła, 2 łyżki cukru pudru
Polewa
tabliczka gorzkiej
dodając kolejno po jednym żółtku. Połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i solą, a na końcu z pianą ubitą z białek.<br>Bakalie obsypać mąką i razem z rumem wymieszać z ciastem. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC.<br>Łaciaty placek<br>&lt;gap&gt;<br>300 g mąki, 300 g cukru, 7 jajek, kostka margaryny, cukier waniliowy, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2-3 łyżki kakao, 3 łyżki mleka, słoik wiśni, tłuszcz do formy, cukier puder<br>Kremy<br>budyń waniliowy (z cukrem), 1/2 l mleka, 100 g masła, 2 łyżki cukru pudru<br>Polewa<br>tabliczka gorzkiej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego