Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
6 porcji:
1kg startych ziemniaków, starta (na drobnych oczkach), cebula, 2 jajka, 5 łyżek mąki, kukurydzianej, sól, pieprz, olej
Na nadzienie: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego, pokrojona w kostkę cebula, sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Do ziemniaków dodaj cebulkę, jajka, mąkę i przyprawy. Wszystkie składniki wymieszaj. Na gorącym oleju smaż placki - aż lekko się zrumienią.
2. Dokładnie wymieszaj składniki na farsz. Z masy uformuj płaskie kotlety. Kładź je miedzy dwa placki. Tak przygotowane bliny zapiecz n złoty kolor.
Czas przygotowani: 50 min, 1 porcja = 620 kcal
cena za 1 porcję ok. 1,20 zł

Galaretka z warzywami
(Z MIĘSEM DROBIOWYM)
Produkty
6 porcji:<br>1kg startych ziemniaków, starta (na drobnych oczkach), cebula, 2 jajka, 5 łyżek mąki, kukurydzianej, sól, pieprz, olej <br>Na nadzienie: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego, pokrojona w kostkę cebula, sól, pieprz<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Do ziemniaków dodaj cebulkę, jajka, mąkę i przyprawy. Wszystkie składniki wymieszaj. Na gorącym oleju smaż placki - aż lekko się zrumienią.<br>2. Dokładnie wymieszaj składniki na farsz. Z masy uformuj płaskie kotlety. Kładź je miedzy dwa placki. Tak przygotowane bliny zapiecz n złoty kolor.<br>Czas przygotowani: 50 min, 1 porcja = 620 kcal<br>cena za 1 porcję ok. 1,20 zł<br>&lt;gap&gt;<br>Galaretka z warzywami<br>(Z MIĘSEM DROBIOWYM)<br>Produkty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego