Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
minutach wymieszać i zagotować.
Jajka w galarecie
3 jajka ugotowane na twardo
4 łyżki Żelatyny Spożywczej Winiary
1 kostka bulionu warzywnego Winiary (10 g)
natka pietruszki, szczypiorek
1 mała czerwona papryka
Żelatynę rozpuścić w 1/2 l zimnej wody. Po trzydziestu minutach dodać bulion warzywny. Zagotować. Obrane jajka przekroić na pół. Paprykę pokroić w kostkę. W filiżankach lub małych Miseczkach układać jajka, paprykę, pietruszkę i szczypiorek.
Zalać ostudzoną żelatyną. Schłodzić w lodówce.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pakowano: Nestle Polska S.A. Oddział w Kaliszu
(62 - 800) ul. Łódzka 149 - 153
WINIARY
SERWIS KONSUMENTA
pomaga radzi proponuje
0 - 800 161
minutach wymieszać i zagotować. <br>Jajka w galarecie<br>3 jajka ugotowane na twardo<br>4 łyżki &lt;name type="prod"&gt;Żelatyny Spożywczej Winiary&lt;/&gt;<br>1 kostka bulionu warzywnego &lt;name type="org"&gt;Winiary&lt;/&gt; (10 g)<br>natka pietruszki, szczypiorek<br>1 mała czerwona papryka<br>Żelatynę rozpuścić w 1/2 l zimnej wody. Po trzydziestu minutach dodać bulion warzywny. Zagotować. Obrane jajka przekroić na pół. Paprykę pokroić w kostkę. W filiżankach lub małych Miseczkach układać jajka, paprykę, pietruszkę i szczypiorek. <br>Zalać ostudzoną żelatyną. Schłodzić w lodówce.<br>Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.<br>Pakowano: &lt;name type="org"&gt;Nestle Polska S.A.&lt;/&gt; Oddział w Kaliszu<br>(62 - 800) ul. Łódzka 149 - 153<br>&lt;name type="org"&gt;WINIARY&lt;/&gt;<br>SERWIS KONSUMENTA<br>pomaga radzi proponuje<br> 0 - 800 161
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego