Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1980
przynoszą wciąż nowe, często zaskakujące, rezultaty badań. Jednym z pionierów tej wiedzy jest brytyjski uczony David Robert Williams (rozmowę z nim publikowaliśmy na naszych łamach "Myśmy z soli, myśmy z roli" POLITYKA 38/75), a w Polsce prof. Julian Aleksandrowicz. Ostatnio ukazała się książka prof. Aleksandrowicza i Ireny Gumowskiej *) będąca propozycją praktycznego wykorzystania wiedzy o biopierwiastkach dla poprawienia zdrowia każdego z nas.

Tytuł "Kuchnia i medycyna" sugeruje książkę kucharską, zaś nazwiska autorów byłyby gwarancją, że jest to książka kucharska wielkiej racjonalności, przewodnik po kuchni dietetycznej najdokładniej skorygowanej przez autorytety współczesnej medycyny, tymczasem jest to książka... filozoficzna. Popularne - w najszlachetniejszym rozumieniu tego
przynoszą wciąż nowe, często zaskakujące, rezultaty badań. Jednym z pionierów tej wiedzy jest brytyjski uczony David Robert Williams (rozmowę z nim publikowaliśmy na naszych łamach "Myśmy z soli, myśmy z roli" POLITYKA 38/75), a w Polsce prof. Julian Aleksandrowicz. Ostatnio ukazała się książka prof. Aleksandrowicza i Ireny Gumowskiej *) będąca propozycją praktycznego wykorzystania wiedzy o biopierwiastkach dla poprawienia zdrowia każdego z nas.&lt;/&gt;<br><br> Tytuł "Kuchnia i medycyna" sugeruje książkę kucharską, zaś nazwiska autorów byłyby gwarancją, że jest to książka kucharska wielkiej racjonalności, przewodnik po kuchni dietetycznej najdokładniej skorygowanej przez autorytety współczesnej medycyny, tymczasem jest to książka... filozoficzna. Popularne - w najszlachetniejszym rozumieniu tego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego