Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ponakłuwaj w wielu miejscach i starannie naszpikuj je śliwkami. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.
Roztop w brytfannie smalec (albo rozgrzej w niej olej) i dokładnie obsmaż n nim mięso ze wszystkich stron. Następnie wlej do naczynia 3 łyżki wody i brytfannę wstaw do rozgrzanego piekarnik. Schab powinien się piec pod przykryciem 1-1,5 godziny - często polewaj go w tym czasie naturalnym sosem, który wytworzy się w trakcie pieczenia.
Po upływie około 30 minut do mięsa dolej wino i dodaj pozostałe śliwki. Kontroluj co jakiś czas, czy potraw nie przywiera do naczynia i nie przypala się.
Po upieczeniu schab odstaw do
ponakłuwaj w wielu miejscach i starannie naszpikuj je śliwkami. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180oC.<br>Roztop w brytfannie smalec (albo rozgrzej w niej olej) i dokładnie obsmaż n nim mięso ze wszystkich stron. Następnie wlej do naczynia 3 łyżki wody i brytfannę wstaw do rozgrzanego piekarnik. Schab powinien się piec pod przykryciem 1-1,5 godziny - często polewaj go w tym czasie naturalnym sosem, który wytworzy się w trakcie pieczenia.<br>Po upływie około 30 minut do mięsa dolej wino i dodaj pozostałe śliwki. Kontroluj co jakiś czas, czy potraw nie przywiera do naczynia i nie przypala się.<br>Po upieczeniu schab odstaw do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego