Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wielkości kostkę.
Wiśnie dokładnie umyj pod strumieniem bieżącą wody, osącz na papierowym ręczniku i usuń pestki, kilka w całości pozostaw do dekoracji.
Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w małe kawałki.
W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki, najlepiej z przezroczystego szkła.
Ocet winny wymieszaj z olejem albo oliwą z oliwek, dodaj ugotowane na twardo żółtko, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj, by powstał gładki, jednolity sos.
Polej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i delikatnie przemieszaj.
Sałatka wyglądać będzie bardzo efektownie, gdy udekorujesz ją cząstkami orzechów włoskich
wielkości kostkę.<br>Wiśnie dokładnie umyj pod strumieniem bieżącą wody, osącz na papierowym ręczniku i usuń pestki, kilka w całości pozostaw do dekoracji.<br>Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w małe kawałki.<br>W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki przełóż do głębokiej salaterki, najlepiej z przezroczystego szkła.<br>Ocet winny wymieszaj z olejem albo oliwą z oliwek, dodaj ugotowane na twardo żółtko, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj, by powstał gładki, jednolity sos.<br>Polej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i delikatnie przemieszaj.<br>Sałatka wyglądać będzie bardzo efektownie, gdy udekorujesz ją cząstkami orzechów włoskich
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego