243 kcal<br>1 główka sałaty,<br>2 średnie marchewki,<br>1 niewielki korzeń selera,<br>2 jabłka,<br>10 orzechów włoskich, <br>2 łyżki stołowe miodu, <br>70 ml soku z ananasa,<br>sok z cytryny,<br>sól i pieprz do smaku,<br>zielenina<br>Liście sałaty dokładnie przebierz, umyj pod strumieniem bieżącej wody, osącz lub osusz w suszarce do sałaty, a następnie porwij na mniejsze kawałki. Przełóż do głębokiej salaterki.<br>Oczyść i obierz marchewki i seler, zetrzyj na tarce z dużymi otworami lub pokrój w drobną słomkę.<br>Umyte jabłka, najlepiej zielonych odmian, nie obierając ze skórki, podziel na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój je w mniejsze kawałki. Na liście