Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
środku miękki. Powinien być tłusty i lekko sklejony. Podje się go w małych miseczkach.

Skrzydełka w miodzie
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:

Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć, podzielić na części i ułożyć w rondlu. Zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu. Po dziesięciu minutach odlać wodę, a skrzydełka osuszyć na lnianej ściereczce. W rondlu rozgrzać dwie łyżki leju, dodać miód, posiekany imbir, czosnek i wszystko przysmażyć. Następnie włożyć skrzydełka, zalać bulionem, dodać sos sojowy, przyprawę "pięć smaków" i sherry. Dusić na małym ogniu przez 30 min. Przez ostatnie 10 min należy dość często wstrząsać rondlem, żeby nie dopuścić do przypaleni się sosu
środku miękki. Powinien być tłusty i lekko sklejony. Podje się go w małych miseczkach.<br>&lt;gap&gt;<br>Skrzydełka w miodzie<br>SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:<br>&lt;gap&gt;<br>Skrzydełka dokładnie oczyścić, umyć, podzielić na części i ułożyć w rondlu. Zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu. Po dziesięciu minutach odlać wodę, a skrzydełka osuszyć na lnianej ściereczce. W rondlu rozgrzać dwie łyżki leju, dodać miód, posiekany imbir, czosnek i wszystko przysmażyć. Następnie włożyć skrzydełka, zalać bulionem, dodać sos sojowy, przyprawę "pięć smaków" i sherry. Dusić na małym ogniu przez 30 min. Przez ostatnie 10 min należy dość często wstrząsać rondlem, żeby nie dopuścić do przypaleni się sosu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego