Typ tekstu: Książka
Autor: Osek Maria
Tytuł: Rzepak i bobik jako źródło białka w żywieniu świń
Rok: 1996
PP-grower, PT-1 i PT-2, których skład surowcowy podano w tabeli 10. Mieszanki PP-grower skarmiano przez 45 dni, tj. od 46-go do 91-go dnia życia prosiąt, natomiast PT-1 i PT-2 po 60 dni.
W trakcie trwania badań prosięta przebywały w kojcach zbiorowych, na ściółce, po 5 sztuk w każdym, natomiast tuczniki utrzymywano w klatkach indywidualnych na gumowych matach. Dla warchlaków stosowano mieszanki w postaci sypkiej, natomiast tuczniki otrzymywały paszę w formie ciastowatej. Dawki mieszanek ustalano w oparciu o aktualnie obowiązujące w tym czasie Normy Żywienia Zwierząt Gospodarskich. Wszystkie zwierzęta miały wolny dostęp do wody
PP-grower, PT-1 i PT-2, których skład surowcowy podano w tabeli 10. Mieszanki PP-grower skarmiano przez 45 dni, tj. od 46-go do 91-go dnia życia prosiąt, natomiast PT-1 i PT-2 po 60 dni.<br>W trakcie trwania badań prosięta przebywały w kojcach zbiorowych, na ściółce, po 5 sztuk w każdym, natomiast tuczniki utrzymywano w klatkach indywidualnych na gumowych matach. Dla warchlaków stosowano mieszanki w postaci sypkiej, natomiast tuczniki otrzymywały paszę w formie ciastowatej. Dawki mieszanek ustalano w oparciu o aktualnie obowiązujące w tym czasie Normy Żywienia Zwierząt Gospodarskich. Wszystkie zwierzęta miały wolny dostęp do wody
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego