Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i posiekanymi, świeżymi warzywami.
2 w sztuce kulinarnej oznacza estetycznie ułożone na półmisku dodatki do potraw z mięsa, drobiu, dzikiego ptactwa i ryb. Mogą być proste, jak kalafior, kapust duszona, grzyby, szparagi lub skomponowane z wielu składników. Garnirowanie oznacz ozdabianie potraw.
3 bezbarwny lub lekko bursztynowy napój alkoholowy, destylowany ze sfermentowanych odpadów winogron lub wytłoczyn winogronowych.
Ma ostry smak trochę przypomina koniak.
4 ekstrakt z miąższu owoców granatu, stosowany do drinków, koktajli, lodów i zimnych napojów. Charakteryzuje się piękną, czerwoną barwą.
5 napój z araku lub rumu, cukru oraz gorącej wody, podobny do ponczu. Wymyślił go admirał angielskiej floty Edward Vernon
i posiekanymi, świeżymi warzywami.<br>2 w sztuce kulinarnej oznacza estetycznie ułożone na półmisku dodatki do potraw z mięsa, drobiu, dzikiego ptactwa i ryb. Mogą być proste, jak kalafior, kapust duszona, grzyby, szparagi lub skomponowane z wielu składników. Garnirowanie oznacz ozdabianie potraw.<br>3 bezbarwny lub lekko bursztynowy napój alkoholowy, destylowany ze sfermentowanych odpadów winogron lub wytłoczyn winogronowych.<br>Ma ostry smak trochę przypomina koniak.<br>4 ekstrakt z miąższu owoców granatu, stosowany do drinków, koktajli, lodów i zimnych napojów. Charakteryzuje się piękną, czerwoną barwą.<br>5 napój z araku lub rumu, cukru oraz gorącej wody, podobny do ponczu. Wymyślił go admirał angielskiej floty Edward Vernon
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego